De eerste snoeibeurt vindt plaats tijdens de periode: juni – juli. Scheer een bladverliezende haag niet te kort zodat de dichte begroeide structuur blijft en om eventuele zonnebrand te voorkomen.

De tweede snoeibeurt voer je uit tijdens de periode: februari – maart, dus vooraleer het uitlopen van de haag in werking treedt.

Waarom in de winter de haag smal scheren?

Probeer om je haag zo kort mogelijk te scheren tot op de plaats van vorige winter. Op deze manier blijft uw haag smal en toch dicht begroeid gedurende de zomerperiode en zo hoef je ze op latere leeftijd niet heftig in te korten. Traag groeiende hagen lenen zich om slechts 1 maal per jaar te scheren. Scheer ze dan kort tijdens de periode: juni – juli, zo voorkom je dat de haag zich onnodig gaat verbreden.

Zwaar insnoeien van de haag:

Indien je een haag toch zwaar moet inkorten dan doe je dit best tijdens de periode: februari – begin maart. Zo dichten grotere wonden nog beter af.

Het is ook raadzaam wanneer je de haag in de breedte inkort om dit over 2 jaar te spreiden. Het eerste jaar scheer je de linkerzijde en het volgende de rechterzijde. Zo voorkom je dat ze na de eerste snoei tijdens de zomer kaal gaat staan. Let wel op: niet alle wintergroene hagen lenen zich om sterk in te korten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.