Ligustrum staat bekend als een sterke groeier. Net daarom is het aangewezen om hem 3 à 4 maal per jaar te scheren. Dit is ook belangrijk om tijdens de zomerperiode een dichtbegroeide haag te behouden. Scheer 2 à 3 maal tijdens het groeiseizoen (vanaf half mei tot begin september). Ligustrum scheer je niet te kort zo blijft de haag dichter van structuur en zo vermijd je eventuele zonnebrand.

Wintersnoei

De wintersnoei vindt plaats tijdens de periode: februari – maart, dus vooraleer het uitlopen van de haag in werking treedt. Probeer om je haag zo kort mogelijk te scheren tot op de plaats van vorige winter. Op deze manier blijft uw haag smal en toch dicht begroeid gedurende de zomerperiode en zo hoef je ze op latere leeftijd niet heftig in te korten.

Indien je een haag toch zwaar moet inkorten dan doe je dit best tijdens de periode: februari of begin maart, dan dichten grotere wonden nog beter af. Het is ook raadzaam wanneer je de haag in de breedte inkort om dit over 2 jaar te spreiden. Het eerste jaar scheer je de linkerzijde en het volgende jaar de rechterzijde. Zo voorkom je dat ze na de eerste snoei tijdens de zomer kaal gaan staan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.